pondělí 26. srpna 2013

RECENZE: běžecké pouzdro na mobil
Jsem z těch, kteří si svoje běhání bez sluchátek už ani nedovedou představit, takže nedílnou součástí mého vybavení je běžecká kapsička na mobilní aparát. Samozřejmě že bublající potůček, švitořící opeřenci a šum lesa mají svoje nenahraditelné kouzlo, ale nic vás zkrátka nenakopne tolik jako song z Rockyho :-D. Nehledě na to, že v případě úrazu, bloudění, přepadení a dalších případných trablů má telefon značně lepší pokrytí signálem než-li můj ječák. Toliko k obhájení mobilu jako takového a teď zpět k pouzdrům. Za dobu, kterou běhám, prodělaly obaly na naše vyzvánějící miláčky nemalý pokrok. V prvé řadě se velmi rozrostla nabídka, takže už nejsme odkázáni na jeden předražený model dostupný ve specializované prodejně mobilních telefonů, ale běžně se dají obaly koupit ve sportech i větších obchodních řetězcích. Za druhé se objevily i modely, které lze připevnit na kolo, takže navigaci a mapy máte přímo před očima . A díky konkurenčnímu prostředí se v poslední době trh zaplavil pouzdry na iPhone za rozumný peníz... ten však nevlastním, takže tahle produktová řada jde mimo mne.

Nokia CP-402 - cca. 300-400 Kč (už se nevyrábí, ale stále je dostupné v některých e-shopech)
Poněkud robustnější pouzdro se širokým a pružným páskem. Zadní strana má malou kapsičku na klíče či drobné. Pěnové polštářky zvyšují komfort nošení a tak obsah klíčenky a telefon netlačí. Suché zipy jsou velmi kvalitního provedení a časem neztrácí nic ze svých vlastností. Přední folie výborně reaguje na dotyky. Kamenem úrazu je pás obepínající paži, poměrně rychle se vytahá a upevnit jej řádně na užší ručku je následně trochu problematické. Pásek také způsobuje při delších štrekách odřeniny. Voda se sráží uvnitř pouzdra ještě v únosné míře.

Camfun sports - cca. 120 Kč
Lehoučké pouzdro s nepružným páskem a reflexními prvky. Toto pouzdro nejlépe drží na paži, nestahuje se, neškrábe a je velmi příjemné na těle. Další plus vidím v reflexních proužkách, bezpečnost především. Bohužel obrovské zklamání je prostor pro uložení telefonu. Plastová folie je nepružná, krabatí se a dotyk přes ní nevyvolá žádnou odezvu. Výstup sluchátek je nesmyslně malý a je umístěn jen na jedné straně pouzdra, tudíž pro telefon s otvorem pro jack uprostřed nebo na opačné straně je tento obal nepoužitelný. Kapsa má nedostatečné odvětrávání, a proto se v ní sráží velké množství vody.


No name z Lidlu - cca. 70 Kč
Levné neznamená špatné. Pouzdro má v přední části malou kapsičku na zip, která je vhodná k uložení sluchátek nebo menších klíčů. Folie dobře propouští dotyky. Kapsa nemá horní zajištění telefonu, tudíž se hodí pro rozličné typy konektorů sluchátek, nicméně tím značně klesá voděodolnost. Odvětrávání a odvod vody je dostačující, podobně jako u modelu z dílny Nokia. Problém vyvstává u popruhu kolem paže, je úzký a plastová část má sklon k přetáčení. Pásek je zbytečně dlouhý s malou plochou suchého zipu, pro útlé ruce téměř nepoužitelný.        

Závěr: 
Pouzdro na telefon nemusí být nutně položka, která vás finančně zruinuje, vybírejte jej však obezřetně. Skutečně nikdo z nás nestojí o vodou poškozený telefon, neustálé upravování pozice kapsy na paži a mazání odřenin.       
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     

Žádné komentáře: