pátek 2. listopadu 2012


VFF – Spyridon první dojmy

Tak jsme rozbili prasátko, respektive trávili značnou část měsíce na dobrovolných přesčasech, abychom si udělali tu „drobnou“ radost a pořídili si, jak moji přátelé s oblibou říkají,  běžecké ponožky.
Původně jsem si jela pro Seeya, nakonec jsem si domů v krabičce přivezla Spyridon. Moje nestandardní velikost tlapek si vyžádala zkrátka jiný než prvně zamýšlený model.  Ale vzhledem k ročnímu období jedině dobře.

V Ústí se po dlouhé době ukázalo sluníčko, které mě vytáhlo na první testování.  Na prsty jsem navlékla VFF, kolem pasu připnula vodítko s Gastonem a vyrazila přes Erbenku do polí a lesů.  První nezvyklé kroky se velmi rychle proměnily v jistý běžecký pohyb.  Na kluzkém listí, bahně a sněhu jsem plně ocenila vzorek podrážky, jež si dovolím směle přirovnat k zimnímu obutí motorového vozidla. Místy, sice sem tam nějaké to podklouznutí nastalo, ale v dané terénní situaci by neobstál ani bosoběh či minimusky. VFF mi však největší radost udělaly na asfaltu, který je kamenem úrazu mého barefoot . Tvrdý povrch trápící moji klenbu byl najednou mnohem snesitelnější.  Pětiprsťáky jsou příjemným středem mezi bosoběhem a minimalističtějšími modely klasické obuvi.  Přes všechna pozitiva jsem přeci jen nalezla dvě menší vady na kráse. První je nedostatečná voděodolnost  ( tudíž nedoporučuji pauzírovat, ve VFF je zkrátka zima ) a druhá je důsledek výrazného vzorku, který zaručí, že si domů přinesete nezanedbatelnou vrstvu podkladu ze štreky .

Spyridon mě baví, uvidíme, jak bude vstřícný k mému dalšímu lítání po stráních  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

V sobotu jsme bezeli na Rip (nase firmicka) a mam pro Tebe UZASNY misto na bosky smerem na rip ! To se Ti bude libit :-)

wuxi řekl(a)...

Teda, vy jste ale sportovně založený kolektiv :-). Kolik máš v plánu běžet na šutru ?

Unknown řekl(a)...

54, ale mam problemy s dychanim a citim koleno ..
Vzdat to muzu vzdy, treba to bude povedene :-)